Dit help-onderwerp beschrijft de wijze waarop een offerte kan worden opgesteld en respons kan worden ingediend, waardoor deze zichtbaar wordt voor de inkopende organisatie.

Offerte opstellen

Vragenlijst beantwoorden

Prijzenblad beantwoorden

Toelichting geven

Respons indienen

Offerte opstellen

Volg de onderstaande stappen om de offerte op te stellen:

1. Klik op het menu 'Offerte'. Hier kunnen verschillende tabbladen zichtbaar zijn.
  2. Afhankelijk van de inrichting van de aanvraag moeten de volgende stappen gezet worden:
  • Vragenlijst beantwoorden
  • Prijzenblad bantwoorden
  • Toelichting geven

Het kan zijn dat de vragenlijst of het prijzenblad meer gegevens bevatten dan op het scherm getoond worden. Scroll dan naar beneden om alle gegevens te zien.

Vragenlijst beantwoorden

Doorloop de volgende stappen om de vragenlijst te beantwoorden, als de vragenlijst deel uitmaakt van de aanvraag:

1. Open het menu 'Offerte'.
  2. Klik op de tab 'Vragenlijst'. De inhoud van de vragenlijst wordt zichtbaar.
  3. Beantwoord de gewenste vragen in de vragenlijst.
  4. Klik op Bewaar om je invoer op te slaan. Na beantwoording van de verplichte vragen (gemarkeerd met een rood sterretje) van een hoofdstuk wordt het hoofdstuk gemarkeerd met een groen vinkje.

Sla antwoorden regelmatig op om verlies van input als gevolg van een slechte of verloren internetverbinding te voorkomen. Door uw antwoorden op te slaan, worden deze bewaard in de database. Hierdoor kunt u op een later tijdstip uw antwoorden bekijken en wijzigen. De antwoorden zijn niet zichtbaar voor de inkoper, totdat u uw respons heeft ingediend.

Als alle hoofdstukken gemarkeerd zijn wordt de tab van het type vragenlijst gemarkeerd met een groene streep onder de naam.

Als de vragenlijst niet is opgebouwd uit hoofdstukken dan wordt na beantwoording van alle verplichte vragen de complete vragenlijst gemarkeerd met een groene streep onder de tab van het type vragenlijst.

De groene markering van de hoofdstukken hoeft niet te betekenen dat de beantwoording van de vragen in dat hoofdstuk volledig is. De groene markering geeft aan dat de door de inkopende organisatie verplicht gestelde vragen zijn beantwoord.

De antwoordlengte bepaald hoeveel tekst de leverancier kan invoeren als antwoord. Dit wordt bepaald door de inkoper. Deze aantallen die geboden worden zijn inclusief spaties.

Prijzenblad beantwoorden

Doorloop de volgende stappen om het prijzenblad te beantwoorden, als deze deel uitmaakt van de aanvraag.

1. Klik op de tab 'Prijzenblad'. De inhoud van het prijzenblad wordt zichtbaar.
  2. Voer de gevraagde gegevens in. Gebruik daarvoor de invoervelden die herkenbaar zijn aan de groene arcering.
  3. Klik op de knop 'Bewaar' om antwoorden (tussentijds) op te slaan.

Als het prijzenblad formules bevat, bijvoorbeeld om een totaalprijs per product te berekenen, worden deze berekend op het moment dat de antwoorden worden opgeslagen.

Wanneer om numerieke invoer wordt gevraagd in het prijzenblad, is het alleen toegestaan om dit type informatie in te vullen. Als je andere informatie, zoals tekst, data of valutasymbolen, invoert, wordt de complete invoer verwijderd op het moment dat je de antwoorden opslaat. Wanneer een verkeerd nummerformaat is ingevoerd wordt na het opslaan de tekst 'Waarde' getoond, in plaats van het berekende resultaat.

Toelichting geven

Het tabblad Toelichting geeft de mogelijkheid om een commentaar toe te voegen aan de offerte die je gaat indienen. Gebruik van dit tabblad is optioneel.

1. Klik op de tab 'Toelichting'.
  2. Klik in het tekstvak.
  3. Voer een toelichting is.
  4. Klik op 'Bewaar.

Respons indienen

Volg de onderstaande stappen om je respons in te dienen. Hiermee wordt je offerte zichtbaar voor de inkopende organisatie.

1. Klik op het menu 'Offerte'.
  2. Klik op de tab 'Indiening'.

Het is niet mogelijk om antwoorden te wijzigen nadat de respons is ingediend. Controleer je respons goed voordat je deze indient!

1. Markeer de gevraagde akkoord verklaringen.
  2. Voer je wachtwoord in. Dit is hetzelfde wachtwoord dat je hebt gebruikt om in te loggen op het platform van NegometrixPortal.
  3. Klik op 'Bevestig'. De status van je respons verandert naar Ingediend.

Er kan alleen ingediend worden door de teammanager van jouw organisatie. Deze is te vinden in het menu Team.

Je kunt zelf controleren of je hebt ingediend:

1. In de tab Indiening krijg je direct na een succesvolle indiening de melding dat je aanvraag succesvol is ingediend.
  2. In het menu Aanvragen in de tab In afwachting is de aanvraag zichtbaar met de status Ingediend.
  3. Je ontvangt een e-mail met bevestiging van indiening, op het e-mailadres dat is gebruikt door de teammanager die heeft ingediend.