Dit help-onderwerp beschrijft de wijze waarop een aanvraag kan worden geopend, bekeken en de uitnodiging tot het doen van een offerte kan worden geaccepteerd.

Aanvraag openen

Aanvraag inhoud bekijken

Uitnodigingen accepteren

Aanvraag openen

Volg onderstaande stappen om een aanvraag te openen:

1. Meld je aan in de applicatie of klik op het icoon Ga naar de startpagina in de zijbalk als je al aangemeld bent. je komt in het menu Overzicht.
  2. Klik op het menu 'Aanvragen'.
  3. Klik op het tabblad 'Actief'. In dit tabblad staan nieuw ontvangen aanvragen en aanvragen die je onderhanden hebt.

De sluitingsdatum geeft de datum en het tijdstip weer waarop je respons uiterlijk moet worden ingediend.

1. Klik op de naam van de te openen aanvraag. Dit opent het menu Aanvraag. Hierin zitten de tabbladen Uitnodiging, Instructie en Bijlagen.

Zie het help-onderwerop Opbouw van de aanvraag voor meer informatie over hoe een aanvraag is opgebouwd.

Aanvraag inhoud bekijken

Na het ontvangen van een verzoek om offerte kan de inhoud van de aanvraag bekeken worden. Aan de hand van de inhoud van de aanvraag kan je beoordelen en bepalen of je een respons wenst in te dienen, voordat je de uitnodiging accepteert.

Volg onderstaande stappen om de inhoud van de aanvraag te bekijken:

1. Klik op de tabbladen in het menu Aanvraag om de inhoud van de tabbladen te zien.
  2. Klik op het menu 'Offerte' en vervolgens op de tabbladen om de inhoud daarvan te zien.

Zolang je de aanvraag niet hebt geaccepteerd kan je de inhoud van de aanvraag alleen lezen. Je kunt geen antwoorden geven of bijlagen toevoegen.

De attentie die boven iedere pagina verschijnt kan weg geklikt worden door op het kruisje rechtsboven te klikken.

Uitnodiging accepteren

Voordat je kunt overgaan tot het beantwoorden of het invullen van een aanvraag moet eerst de uitnodiging tot deelname worden geaccepteerd. Volg de onderstaande stappen om de uitnodiging te accepteren:

1. Klik op 'Accepteer'. Deze knop is zichtbaar in het menu Offerte van de aanvraag.
  2. Klik op OK om het accepteren te bevestigen. Door de acceptatie wordt automatisch de het eerste tabblad van de aanvraag geopend.

Wanneer u de uitnodiging afwijst, is dit definitief. De status verandert naar Afgewezen. Het is niet mogelijk om op een later tijdstip alsnog deel te nemen, wanneer u de uitnodiging heeft afgewezen.