Mercell Source-to-Contract maakt gebruik van de meest geavanceerde Internet beveiligingstechnologie die op dit moment beschikbaar is. Wanneer je toegang krijgt tot het platform via de browsers Microsoft® Internet Explorer (versie 8 of hoger), Google Chrome (meest recente versie) of Mozilla Firefox (meest recente versie), beschermt Secure Socket Layer (SSL) technologie jouw data gebruik makend van zowel server-authenticatie als data-encryptie. Hierdoor is jouw data veilig en zeker en alleen beschikbaar voor gebruikers binnen jouw organisatie en de inkopende organisatie waardoor je bent uitgenodigd. Jouw data is volkomen ontoegankelijk voor jouw concurrenten.

Elke gebruiker krijgt een eigen unieke gebruikersnaam en creëert een eigen uniek wachtwoord. Deze moeten beiden gebruikt te worden om in te loggen op het platform.

Commerce-hub doet er via verschillende maatregelen alles aan om data te beschermen. Zo hebben wij onder meer medewerkers die hun aandacht specifiek richten op beveiliging en maken wij gebruik van zowel extern als intern ontwikkelde beveiligingstechnologie. Daarnaast worden de Mercell Source-to-Contract applicaties beheert in een beveiligde serveromgeving die gebruikt maakt van firewalls en andere geavanceerde technologieën om interventie en toegang door externe indringers te voorkomen.

Tenslotte wordt Mercell Source-to-Contract platform periodiek geaudit op alle facetten van beveiliging door externe beveiligingsspecialisten.